Så använder du en nebulisator - Omron Sverige, för ett hälsosammare liv

Så använder du en nebulisator

En nebulisator hjälper dig att andas in en dimma, eller aerosol, av medicin eller saltlösning för att behandla besvär i luftvägarna. Själva behandlingen är väldigt enkel – du andas bara som vanligt i en mask eller i ett munstycke. Du behöver inte djupandas eller hålla andan. Normalt tar en behandling cirka tio minuter. 

Hur använder du en nebulisator?

Förberedelserna inför en behandling med en nebulisator beror naturligtvis på vilken modell du har. Grunden i att nebulisera är som följer: Du häller i den vätska du vill nebulisera i behållaren, stänger locket, sätter på dig ansiktsmasken, startar maskinen och andas som vanligt. När all vätska blivit till en aerosol och du andats in dimman så stänger du av maskinen, tar av dig masken och rengör maskinen inför nästa användning. Hur du rengör maskinen är så klart beroende på vilken modell du använder. Men oftast handlar det om att skölja av några få delar i lite vatten. Så enkelt använder du en nebulisator.

Bordsmodell eller bärbar nebulisator?

Många nebulisatorer är så kallade bordsmodeller och är inte gjorda för att följa med ut på resor och äventyr. Dessa bordsmodeller kan ha flera funktioner, som till exempel näsdusch eller funktioner som gör att nebulisatorn följer din andning. En bärbar nebulisator är enklare men istället just bärbar. Omrons meshteknik möjliggör en liten men effektiv nebulisator som skapar en fin aerosol som når djup ner i dina lungor. Samtidigt kan den följa med dig och du kan få hjälp med din andningshälsa var du än är.

Vad är en nebulisator?

En nebulisator är en apparat som förvandlar en vätska till en fin dimma, aerosol, som är lätt att andas in. Medicin anpassad för nebulisatorer kan på detta vis tas upp snabbare och effektivare av kroppen.

Omron hjälper dig andas lättare

Många svenskar lider av andningsbesvär. Det kan vara rent medicinska problem som KOL (kronisk obstruktiv lunga) cystisk fibros, astma och bronkiektasi (onormal utvidgning av luftrören). Andra besvär som hösnuva, täppt näsa eller allergier kan också behandlas med en nebulisator. Andningsbesvär kan vara väldigt begränsande, men med hjälp av en nebulisator kan du förbättra din andningshälsa. Vi på Omron tar din hälsa på största allvar och tillverkar kvalitetsprodukter som används inom sjukvården och av privatpersoner i hela världen.

Återförsäljare av nebulisatorer från Omron

Apotek Hjärtat

Apotek Hjärtat

Kronans apotek

Kronans Apotek