Nebulisatorer från Omron - för ett hälsosammare liv | Omron

Att välja rätt nebulisator

Det finns lite att tänka på när du ska välja vilken nebulisator du ska använda. Det viktigaste är att den nebulisator du väljer skapar rätt sorts droppar för din behandling och att den passar in i ditt liv. Behöver du behandla utanför hemmet är en bordsmodell besvärlig att bära med sig. Vill du sitta ner och inte hålla i något medan du andas in aerosolen av din medicin är en bordsmodell nog rätt för dig.

Droppstorlek och flödeshastighet

Droppstorleken är viktig när du nebiluserar, det påverkar hur djupt ner i luftvägarna som dimman, aerosolen, kommer. Vill du behandla övre delen av luftvägarna behöver du större droppar, är det nedre delen som ska behandlas behöver du mindre droppar. Inom nebulisering talas det om MMAD, mass median aerodynamic diameter, eller enklare uttryckt partikelstorlek. För att nå de nedre luftvägarna bör dropparna vara mindre än 5 mikrometer stora. Flödeshastigheten, det vill säga med vilket tryck aerosolen skapas och levereras till munnen, påverkar också. Högre tryck gör att aerosol når djupare. Med en hög flödeshastighet blir också behandlingen kortare.

Välj bland tre typer av nebulisatorer

Tryckluftsnebulisator, eller jet-nebulisator, använder sig av tryckluft eller gas för att skapa den dimma du andas in. Dessa kan vara en aning bullriga när de används men är effektiva och pålitliga. Ultraljudsnebulisatorer använder högrekventa ljudvågor för att skapa dimman. De är inte lika bullriga som tryckluftsnebulisatorerna men är ofta lite dyrare. Mesh-nebulisatorer använder elektricitet och piezo-teknik för att skapa en aerosol av vätskan. Denna teknik möjliggör lätta och portabla nebulisatorer som faktiskt ofta är effektivare än jet-nebulisatorer.

Prata med din läkare

Vilka besvär har du? Vill du behandla flera gånger om dagen eller reser du ofta? Är det till dig eller ett barn? Har du redan nedsatt andningshälsa? Det är mycket att tänka på när du ska välja nebulisator. Om du använder en nebulisator för medicinskt bruk så kommer din läkare att hjälpa dig välja en nebulisator som passar för din behandling. Vill du använda en nebulisator för att mildra andningsbesvär och förbättra din andningshälsa med saltlösning kan du få hjälp på apoteket. Välj en nebulisator som passar dig och din livsstil.
 • Omron MicroAir U100

  En liten och bärbar nebulisator som hjälper till att effektivt behandla andningsbesvär från enkel hosta till astma.

  LÄS MER

 • Omron C105

  En robust och effektiv nebulisator som med Virtual Valve-teknologi anpassar nebuliseringen till andningsmönstret.

  LÄS MER

 • Omron C102 Total

  En kombinerad nebulisator och näsdusch som hjälper till att lugna irriterade luftvägar vid till exempel pollenbesvär.

  LÄS MER

 • Omron hjälper dig förbättra din andning

  Omron hjälper dig välja nebulisator genom att erbjuda flera olika typer anpassade efter olika behov. Din andningshälsa är i fokus när vi skapar och tillverkar våra nebulisatorer. Så vare sig du lider av astma eller KOL, hösnuva eller slem i luftvägarna kan kan du känna dig trygg när du väljer en nebulisator från Omron. Pålitliga kvalitetsprodukter som används inom sjukvården och av privatpersoner i hela världen.

  Återförsäljare av nebulisatorer från Omron

  Apotek Hjärtat

  Apotek Hjärtat

  Kronans apotek

  Kronans Apotek