Blodtrycksmätare från Omron - Bäst i test | Omron

Omron är världens största och ledande tillverkare av blodtrycksmätare

Våra blodtrycksmätare håller högsta kvalitet, ger noggranna mätningar och pålitliga resultat. Självklart är alla våra mätare kliniskt validerade och godkända att används av sjukvården och hemmabruk.

*Enligt studie beställd av Omron Europa så är Omron den mest rekommenderade blodtrycksmätaren av läkare och farmaceuter i hela världen.

Hitta den modell som passar dig

Omron har olika modeller av blodtrycksmätare och de flesta har vår patenterade Intelli wrap-manschett som är lätt att placera rätt eftersom manschetten mäter runt hela armen. Vissa av blodtrycksmätarna går att koppla ihop med telefonen för att föra över data till Omron Connect, vår app som hjälper dig leva ett sundare liv. Dessutom är flera modeller validerade för diabetiker och gravida. Sist men inte minst kan två av våra mätare upptäcka misstänkt förmaksflimmer, även kallat hjärtflimmer i folkmun. Förmaksflimmer kan orsaka stroke och andra allvarliga sjukdomar.

 • Omron Complete

  OMRON Complete ger dig en komplett bild av din hjärthälsa. En kombinerad blodtrycksmätare och EKG-monitor för hemmabruk uppkopplad mot din telefon.

  LÄS MER

 • Omron Evolv

  Omron EVOLV är den nya revolutionerande blodtrycksmätaren för överarmen. Få korrekta avläsningar i alla lägen runt armen och följ framstegen i din mobil.

  LÄS MER

 • Omron M7 Intelli IT AFIB

  Omron M7 Intelli IT AFIB är den säkra blodtrycksmätare som är utrustad med den senaste tekniken, AFIB, som kan upptäcka förmaksflimmer med hög noggrannhet.

  LÄS MER

 • Omron M6 Comfort AFIB

  Omron M6 Comfort AFIB är en kompakt och helautomatisk blodtrycksmätare utrustad med AFIB-teknik som detekterar förmaksflimmer med hög noggrannhet.

  LÄS MER

 • Omron M4 Intelli IT

  Omron M4 Intelli IT varnar för eventuell oregelbunden puls och har en unik förformad manschett som formar sig efter armen.

  LÄS MER

 • Omron NightView

  Omron Nightview hjälper dig mäta ditt blodtryck under natten. Mätaren kan hantera olika sovställningar och för över mätvärden till OMRON Connect-appen.

  LÄS MER

 • Omron M3 Comfort

  OMRON M3 Comfort är en helt automatisk blodtrycksmätare som är enkel att hantera och med tydliga funktioner.

  LÄS MER

 • Omron M2+

  OMRON M2+ är en helautomatisk blodtrycksmätare för smidig blodtrycksmätning i hemmet.

  LÄS MER

 • Omron M2

  OMRON M2 är ett prisvärt alternativ för den som vill mäta blodtrycket enkelt och säkert, men utan massa finesser.

  LÄS MER

 • Omron RS4

  OMRON RS4 är en helt automatisk blodtrycksmätare som är enkel att hantera och med tydliga funktioner.

  LÄS MER

 • Varför behöver du en blodtrycksmätare?

  Att mäta blodtrycket hemma har blivit allt viktigare för diagnos och uppföljning för läkare och sjukvården. Därför ändrade European Society of Cardiology (ESC) 2018 sin rekommendation till att mer förespråka hemmamätning. Detta minskar stressen för patienten och risken för vitrockshypertoni, och så blir det lättare att mäta under längre tid vid liknande förhållanden. Vidare kan morgon- och kvällsmätningar görs snabbt och enkelt med moderna och pålitliga blodtrycksmätare som köps i detaljhandeln. Vilket ger mer pålitliga mätresultat.

  Mindre stress med en egen blodtrycksmätare

  Tänk att ha full koll på ditt och familjens blodtryck, att veta att alla mår bra. Därför att en lurig sak med högt blodtryck är att det sällan ger symtom. Således är det enda sättet att säkert veta – att mäta. Uppskattningsvis har hälften av alla över 65 ett förhöjt eller högt blodtryck, så kallad hypertoni. Ett förhöjt blodtryck kan ofta behandlas med livsstilsförändringar men då måste du först veta om du har förhöjt blodtryck, för att sedan följa upp att förändringarna ger önskat resultat.

  Ytterligare en fördel med att mäta hemma är att just mäta hemma. Så du slipper åka till vårdcentralen eller företagshälsovården för att mäta.

  Oscillometriska blodtrycksmätare

  Omrons blodtrycksmätare använder oscillometrisk metod för blodtrycksmätning. Det innebär att blodtrycksmätaren, via en luftslang som är kopplad till manschetten, registrerar variationerna i blodtryck som uppstår vid varje hjärtsamandragning. Sedan när luften töms ut ur manschetten uppmäts ett medelartärtryck. Utifrån detta beräknas det systoliska och diastoliska blodtrycket.

  Det är mycket viktigt. För att blodtrycksmätaren ska kunna mäta på ett pålitligt sätt måste manschetten passa. Har du till exempel en för liten manschett kommer trycket i manschetten bli för högt och därmed får du ett falskt för högt blodtryck. Se våra storleksangivelser och hör av dig till oss om du behöver en annan storlek.

  Ja, våra mätare är individuellt kalibrerade och kliniskt validerade och godkända. Har du diabetes eller är gravid så har vi mätare som är validerade för dig. Omrons blodtrycksmätare används inom sjukvården och av privatpersoner i hela världen.

  Vi rekommenderar överarmsmätare då de är enklare att hantera. Vidare så är det vanligast att vården använder överarmsmätare och därför är det enklare att jämföra sina olika mätresultat. Vidare är överarmsmätare den vanligaste mätaren i kliniska studier. Om du köper en handledsmätare se då till att den är kliniskt validerad så att du får pålitliga mätvärden.

  ”Kliniskt validerad” betyder att en produkt har utvärderats av en oberoende organisation. Där har mätaren testats mot och uppfyllt stränga krav som anges av internationella organisationer som; British Hypertension Society (BHS), European Society for Hypertension (ESH) och International Protocol (IP), bara för att nämna några. En enhet som är ”kliniskt testad” har inte testats eller utvärderats mot en uppsättning definierade kriterier, det betyder helt enkelt att enheten bara har använts av personal på någon typ av klinik.

  Omron hjälper dig förbättra din hjärthälsa

  Hjärtat är viktigt för att hålla dig vid liv, men din livsstil påverkar också din hjärthälsa. Några faktorer som förbättrar din hälsa avsevärt är att sluta röka, motionera mera och minska midjemåttet. Så ät mycket grönsaker, baljväxter, nötter, frön, fet fisk, oliv- och rapsolja och fullkorn och dra ner på saltet, för att förhindra högt blodtryck. Men se även till att sova mycket och stressa mindre. Dessutom bör du kolla dina blodfetter och ditt blodtryck regelbundet.

  Återförsäljare av Omron blodtrycksmätare

  Apotek Hjärtat

  Kronans apotek

  Kronans Apotek

  apotea

  Apotea.se