Blodtrycksmätare som är bäst i test - Omron, för ett hälsosammare liv

Blodtrycksmätare som är bäst i test

Internet är fullt med människor och organisationer som gillar att testa och utvärdera produkter. Blodtrycksmätare är inget undantag. Oberoende tester av blodtrycksmätare är särskilt viktiga. Som alla företag blir vi stolta och glada när våra produkter utropas till vinnare eller får fina omdömen. Här kommer ett axplock av tester vi hittat på nätet.

Omron Evolv

Bäst-i-Test.se tycker att Omron Evolv är en solklar vinnare i sitt eget test. Evolv är en premiumprodukt och Aftonbladet konstaterar att: “Tycker du att priset inte är för högt är den klart bästa blodtrycksmätaren av dem vi testat den här gången.” Evolv är den enda blodtrycksmätaren som får ”fem plus” i kategorierna Användning och Funktion.

Omron M7 Intelli IT AFIB

Konsumentrapporten.se har även utsett Omron M7 Intelli IT AFIB till vinnare i Premium-kategorin med motiveringen: “En av de mer avancerade blodtrycksmätarna på marknaden. Letar du efter blodtrycksmätaren med flest funktioner så är det detta du ska köpa!

Dessutom har LB home (Fd. Ljud & Bild) korat Omron M7 Intelli IT AFIB till vinnare i deras test med smarta blodtrycksmätare, motiveringen var “Pedagogisk information, enkel hantering och idiotsäkra mätningar ger segern.”

Omron M4 Intelli IT

Bäst-i-Test.se är en oberoende konsumentsida som genomför produkttester i egen regi. De utsåg Omron M6 Comfort IT* till bäst i test 2020. De motiverar sitt val med: “Omrons M6 Comfort IT är en tillförlitlig och påkostad blodtrycksmätare med stor lättavläst display, datoruppkoppling och utmärkta analysfunktioner.

Även Test.se, som sammanställer experttester från nätet och tidningar, har utsett Omron M6 Comfort IT* till Bäst i test. De lyfter fram bra passform, tydlig display och bra analysfunktioner som fördelar. Motivering: “Omrons blodtrycksmätare är av hög kvalitet. Just denna modell är prisvärd, användarvänlig och har en diskret ljudnivå. Den beräknar medelvärden per vecka för morgon- och kvällstryck så att du kan jämföra mellan veckor. Manschetten placeras på överarmen och den signalerar när den sitter korrekt.”

*Omron M6 Comfort IT är ersatt med den uppdaterade Omron M4 Intelli IT.

Omron M3 Comfort

Blodtrycksmätare.nu har utsett Omron M3 Comfort till Blodtrycksmätare bäst i test 2020 och lyfter fram klinisk validering, upptäckt av oregelbundna hjärtslag och långtidsdataövervakning som starka fördelar. Motiveringen lyder: “Vi anser att OMRON fokuserar rätt, och har satsat på att utveckla sina produkter kontinuerligt för att förbättra noggrannheten för folk som gör blodtrycksmätningar i hemmet. OMRON har utformat deras enheter och muddar på ett sådant sätt att risken för felaktiga mätningar minskas.

Lätt förhöjt blodtryck kan ge stora hälsorisker

Ett något förhöjt blodtryck är inget du känner av men som kan orsaka långtgående hälsokonsekvenser. Därför bör alla vuxna mäta sitt blodtryck regelbundet. En frisk person utan riskfaktorer som diabetes eller ärftlighet (högt blodtryck i släkten) bör mäta sitt blodtryck minst vart annat år.

Personer med riskfaktorer bör mäta sitt blodtryck oftare och vissa kontinuerligt. Att regelbundet mäta blodtrycket är ett bra sätt att tidigt upptäcka ett förhöjt blodtryck som ökar risken för bland annat stroke, hjärtinfarkt och demens. Det kan kännas både omständligt och besvärande att kontakta vården för kontinuerliga blodtrycksmätningar. Men det finns idag bra och pålitliga blodtrycksmätare för hemmabruk.

Vilken blodtrycksmätare ska du välja?

Det finns inget snabbt svar på den frågan. Om du bara mäter blodtrycket en gång om året behöver du kanske inte den mest avancerade blodtrycksmätaren. Äter du blodtrycksmedicin kan en blodtrycksmätare med tillhörande app hjälpa dig att enkelt följa ditt blodtryck. Är du i riskzonen för hjärtflimmer är en blodtrycksmätare som varnar för just detta ett bra val. Och är du diabetiker bör din blodtrycksmätare vara kliniskt validerad för just diabetiker.

Kliniskt validerade blodtrycksmätare

Vilken blodtrycksmätare du än väljer bör den vara kliniskt validerad. Vad betyder ”kliniskt validerad”? Varje modell vi utvecklar testas enligt protokollen från tre stora organisationer: Association for the Advancement of Medical Instruments (AAMI), European Society of Hypertension (ESH) och British Hypertension Society (BHS) för att vi ska vara säkra på att den uppfyller vårdens krav på funktion och tillförlitlighet. Dessa valideringar erbjuder dig sinnesfrid och din läkare vet att du övervakar din hälsa med samma tillförlitlighet som den utrustning de själva använder. Kvittot på att våra blodtrycksmätare är pålitliga är att de används på sjukhus, vårdcentraler och inom hemsjukvården. Vi har också många nöjda hemmanvändare.

Köp en blodtrycksmätare idag

Vi på Omron vill hjälpa människor leva ett hälsosamt liv. Våra produkter är byggda för att ge de mätningar du och din läkare behöver för att bedöma och följa din hälsostatus under lång tid. Genom att enbart sälja på apotek får du hjälp av utbildad personal att välja den blodtrycksmätare som passar dig bäst.

Läs mer om våra blodtrycksmätare

Återförsäljare av Omron blodtrycksmätare

Apotek Hjärtat

Apotek Hjärtat

Kronans apotek

Kronans Apotek

apotea

Apotea.se

Omron hjälper dig hålla koll på blodtrycket

Tack vare vår prisvärda digitala teknik har du nu tillgång till samma blodtrycksmätare med hög precision som läkare använder. Faktum är att dina resultat kan hjälpa en läkare att ställa diagnosen då du, till skillnad från dem, kan göra upprepade mätningar hemma under en lång period. Forskning visar till och med att människor som mäter sitt eget blodtryck är mer benägna att få sin hypertoni under kontroll. Och din läkare kan justera din medicin beroende på de uppgifter du tillhandahåller så att de alltid är anpassade för dina nuvarande behov.