Service och kalibreringskontroll av blodtrycksmätare | Omron Sverige

Kontroll av blodtrycksmätare för privatpersoner (ej sjukvård)

För sjukvårdskunder - vänligen kontakta er återförsäljare

Ändrade öppettider sommaren 2024:

21 juni: Midsommarafton: stängt.

Vi har stängt v. 28 och v. 29, vänta därför gärna med att skicka in din blodtrycksmätare till oss för en kalibreringskontroll.

Under v. 30 och v. 31 har vi något längre svarstider för service och support samt hantering av kalibreringsärenden, detta pga lägre bemanning.

 

Omron rekommenderar att din blodtrycksmätare inspekteras vart annat till vart tredje år för att säkerställa korrekt funktion och noggrannhet. Vid en inspektion kontrollmäts blodtrycksmätaren för att säkerställa att den mäter korrekt. Vid behov byts packningar och o-ringar om de har torkat.

Upplever du att mätaren visar otillförlitliga värden så kan du skicka in din mätare till oss. Vi utför då en kostnadsfri kalibreringskontroll men tar ut en avgift för returfrakten. Om mätaren inte blir godkänd vid kontrollen kontaktar vi dig.

Det finns två alternativ för service av din blodtrycksmätare:

Alternativ 1: Drop-in hos oss i Nacka, Stockholm: måndag – onsdag kl 10 – kl 12 och kl 13 – kl 15. Stängt för lunch kl 12 – kl 13. Detta besök är helt kostnadsfritt.

Vår besöksadress är:

SundMed/Omron
Forumvägen 14, 10tr
131 53 Nacka

Alternativ 2: Skicka din mätare till oss. Kontrollen av mätaren är gratis men vi tar ut en avgift för returfrakten, 150 kr för privatpersoner. Skicka din mätare till:

SundMed AB
Box 1230
131 28 Nacka Strand

Glöm inte skicka med dina kontaktuppgifter; mejladress, namn, fullständigt personnummer (tolv siffror), adress och mobilnummer.

Kontakta oss gärna för mer information eller vidare frågor:

Telefon: 08-556 181 30 

Mejl: info@sundmed.com

I filmen nedan ser du en förkortad version av hur en kalibreringskontroll går till. Kontrollen tar vanligtvis ca 10 minuter.

Info om blodtryck

När det gäller din blodtrycksmätare så bör man känna till att människans blodtryck varierar normalt 5-30 mmHg. Man kan lättare se hur det rör sig om man t.ex. tar tre tryck med tre minuters mellanrum, då brukar första trycket vara högst och de följande bli successivt lägre. Det är alltså helt normalt att få ganska stora variationer från en mätning till en annan.

För att minska variationerna ska blodtrycket tas i vila, men kan ändå variera kraftigt. Därför är det bra att ha flera värden och räkna fram ett medelvärde av dessa för att få fram det mest exakta och tillförlitliga trycket. Läs om hur blodtrycket svänger från sekund till sekund här.