Blodtrycksmätare för sjukvården | Omron-sverige.se

Omron blodtrycksmätare för sjukhus och vårdcentraler

En blodtrycksmätare designad för klinisk användning på sjukhus och vårdcentraler måste tåla mycket, samtidigt som den snabbt och exakt ska mäta blodtrycket. Patient efter patient, dag ut och dag in. Blodtrycksmätare för hemmabruk har finesser som användarprofiler och stort minne. Sjukvården behöver stryktåliga mätare som är lätta att bära runt.

Robust design för daglig användning

Att en blodtrycksmätare är vatten- och damtålig kanske låter onödigt men i vården är det viktigt. Utrustningen rengörs mellan varje patient. Så det är viktigt att den tål att torkas av och spritas av för bästa möjliga hygien. Att blodtrycksmätarna är stöttåliga är avgörande eftersom de används varje dag. De flyttas runt och det finns alltid en risk att någon stöter till den och den åker i golvet. Och att den tål ovarsam hantering i en kritisk situation.

Blodtrycksmätare för sjukhus har färre finesser

En mätare för hemmabruk har finesser som flera användare, minne och vissa går att koppla till mobilen för att följa mätdata över tid. En mätare byggd för klinisk användning har inte dessa behov. Minnet, användarna och uppföljningen finns i journalen.

Blodtrycksmätare för vårdcentral har andra funktioner

Funktionerna för en blodtrycksmätare byggd för användning på sjukhus och vårdcentraler beror på modellen. En funktion som bara finns på professionella blodtrycksmätare för klinisk användning är möjligheten att välja mellan oscillometrisk och auskultatorisk mätning. Då kan en läkare eller sjuksköterska manuellt blåsa upp manschetten och göra mätningen med hjälp av ett stetoskop. Men det kräver utbildning och erfarenhet. Samtidigt måste mätaren vara helautomatisk för att inte ta uppmärksamheten från nästa patient. Vidare har de kliniska mätarna fler storlekar på manschetter vilka alla går att sprita av. Och så finns det mätare som kan räkna ut medelvärdet av flera mätningar och varnar vid oregelbunden puls. För att nämna några funktioner.

Klinikens behov avgör vilken blodtrycksmätare som behövs

Så vilken mätare passar din klinik? Det vet bara du och dina medarbetare. Vilken typ av vård ni erbjuder och vilken typ av patienter ni har.

 • Har ni behöv av manuella funktioner?
 • Vill ni mäta patienternas blodtryck under natten?
 • Hur många blodtrycksundersökningar gör ni per dag?
 • Behöver mätaren vara batteridriven?

Omron Nightview

Nightview är en kliniskt validerad handledsburen blodtrycksmätare designad för att mäta blodtrycket under natten.

OMRON NightView har en innovativ manschettdesign och en tyst pump för att störa så lite som möjligt under natten. Knapparna är infällda för att undvika oavsiktliga tryck under natten. Mätaren är byggd för pålitlighet, precision och komfort men också för användarvänlighet.

Automatisk nattmätning sker klockan 02:00, 04:00 samt 4 timmar efter att nattmätning aktiverats. Den kan även användas för att ta blodtrycket vid behov under dagen.

FUNKTIONER:

 • Manschett-guide.
 • Varnar för oregelbunden hjärtrytm.
 • Automatisk mätning under natten.
 • Tyst och mjuk uppblåsning av manschetten.
 • 1 användare med minne för 350 mätningar.
 • Indikator visar att mätaren är i hjärthöjd vid sittande mätning av blodtrycket.

Omron 1320

1320 är den pålitliga arbetshästen på vårdcentral och sjukhus i hela Sverige, en robust blodtrycksmätare byggd för klinisk användning.

Omron 1320 är en stötsäker mätare som tål ovarsam hantering (till och med av underläkare). 1320 är vattentålig för både stänk och fukt. Ett inbyggt handtag gör den lätt att bära med när larmet går.

FUNKTIONER

 • Motion stop-funktion avbryter mätning vid rörelse.
 • Manuellt justerbart tryck i manschetten.
 • Bärhandtag.
 • Oscillometrisk och auskultatorisk mätning.
 • Varnar vid oregelbunden puls.
 • Minne för den senaste mätningen.
 • Stor och tydlig skärm.

Omron 1320

Omron 907

Är du ute efter den ultimata blodtrycksmätaren för professionell användning i kliniska miljöer? Validerad enligt flera internationella standarder.

Omron 907 är byggd för krävande klinisk användning på sjukhus och vårdcentraler. Mätaren har avancerade kontroller för bland annat manschettryck. Omron 907 klarar alla typer av patienter men kräver erfarenhet och kunskap för att utnyttja alla funktioner och finesser.

TRE SÄTT ATT MÄTA

Enkel mätning. En mätning snabbt och enkelt.
Medelvärde. Mäter flera gånger och beräknar medelvärde.
Manuell mätning. Kontrollera manschettryck för auskultatorisk mätning.

FUNKTIONER

 • Mäta upp till 299 mmHg.
 • Dölj mätvärdet.
 • Snabbtömning av manschetten.
 • Antal oregelbundna pulsvågor.
 • 2 eller 3 mätningar för medelvärde.

Det finns gott om tillbehör. Manschetter i olika storlekar, vägg och ställningsfästen, samt strömadapter.

 

omron 907 blodtrycksmätare för sjukhus

Omron 907

Köp en blodtrycksmätare till din vårdcentral eller sjukhus idag

Vi på Omron samarbetar med vården. Våra produkter är byggda för professionell användning och ger dig som läkare eller sjuksköterska det du behöver för att bedöma och följa patientens hälsostatus. Se till att du har den utrustning du behöver och som du kan lita på i alla lägen.

Återförsäljare av Omron blodtrycksmätare för sjukvården

AJ Medical

Omron hjälper patienten hålla koll på blodtrycket hemma

Tack vare vår prisvärda blodtrycksmätare med hög precision kan patienter tryggt mäta sitt blodtryck hemma. Faktum är att de mätningarna kan hjälpa dig som läkare att ställa diagnos då det görs upprepade mätningar under en längre period. Forskning visar att människor som mäter sitt eget blodtryck är mer benägna att få sin hypertoni under kontroll. Och du som läkare kan justera behandlingen utifrån de uppgifter patienten tillhandahåller .