Omron Connect - Så använder du nya Omron Connect

Nya Omron Connect samlar din data i en app

Omron Connect är mer än en app för att hålla koll på blodtrycket. Det är en hälsoapp som kan bli navet för din hälsodata och med det skapa insiktsfulla rapporter om din hälsa. Koppla samman din blodtrycksmätare och smarta våg från Omron men också Google Health- eller Samsung Health-app med Omron Connect för att få överblick och en samlingsplats för all din hälsodata. Låt oss berätta mer om vår nya app.

Lättnavigerad och överskådlig

Appen är designad att vara lättnavigerad och direkt ge dig den information du behöver. Redan vid uppstart av appen får du information om din senaste mätning som en påminnelse. Har du kopplat på hälsodata visas även det i översikten. Gå vidare till de andra panelerna på Instrumentpanelen för att se Blodtryck, Aktiviteter och Vikt. Mät eller lägg in manuellt, du måste inte ha en uppkopplad enhet för att använda Omron Connect. Börja samla din hälsodata, redigera dina mål snabbt och enkelt i appen.

connect appen vyer för blodtryck, aktivitet, vikt

Snabb och tydlig översikt över din hälsodata. Senaste mätning, hur många mätningar. Aktivitetsmål om det är aktiverat samt vikt och viktmål med BMI.

Blodtrycksmätningen enkel och snabbt förklarad

När du gör en blodtrycksmätning och för över den till den nya appen (eller om du skriver in din mätning manuellt) så får du snabbt veta din blodtrycksstatus. Mätvärdet färg kodas grönt, gult eller rött efter medicinsk standard för att visa ditt blodtrycks status.

Klicka på texten i det färgade fältet (ex grön, Normalt) för att se definitionerna på blodtryck enligt ESH.

Mer än bara blodtrycksmätningar

Till vare blodtrycksmätning kan du skriva en liten kommentar. Klicka bara på ”Manuellt” ovanför hjärtat och skriv till exempel om det var något som påverkar blodtrycket. Kanske hur du sovit dåligt eller vaknade med huvudvärk. Dessa kommentarer syns i historikens listvy.

Anteckning omron connect

Lägg till enkelt till anmärkningar till din blodtrycksmätning.

Ny blodtrycksgraf för bättre diagnos

Omron har helt designat om blodtrycksgrafen. I stället för de blå staplarna som visade spännvidden mellan det systoliska- och diastoliska trycket visas nu en graf med medelvärdet av dina morgon- och kvällsmätningar. Två mätningar på morgonen och två mätningar på kvällen i bästa fall.

Detta ger läkaren en mycket tydlig bild över blodtrycket och de behöver inte godtyckligt uppskatta medelvärdet över en vecka eller månad genom att titta på staplar. Mätpunkterna färgas gröna, gula eller röda enligt EHS riktlinjer som används inom svensk sjukvård vilket snabbt visar din blodtrycksstatus. Den grå ytan visar tydligt om mätvärdena ligger inom ditt personliga blodtrycksmål. Gå till listvyn för att se de individuella mätningarna. Att pulsen fått en egen graf gör det bara tydligare.

Lista och graf vy omron connect

Den nya grafen visar mätpunkter. Klicka på en punkt och se just de mätvärdena. Informationen visar om det är ett enskilt värde eller ett genomsnittsvärde. I Listvyn ser du alla enskilda mätningar och kommentarer.

Appen hjälper dig komma ihåg

Det finns en väldigt smidig och användbar påminnelsefunktion i appen. Öppna Påminnelser med klock-ikonen nere till vänster för att komma åt inställningarna. Välj typ av påminnelse. Det kan vara för att mäta blodtrycket, ta medicin med mera. 

Välj hur ofta du vill bli påmind, markera dag och välj tid. Namnge din påminnelse, till exempel en viss medicin på måndag morgon medan en annan tas var annan dag vid middagstid. Du får en detaljerad överblick vart efter påminnelser läggs till.

Lägg till anmärkningar till din blodtrycksmätning.

Detaljerade hälsorapporter

Under historik kan du se de olika graferna över din hälsa. Men du kan också välja att dela dem med andra. Exportera ut din hälsodata i olika format som PDF eller Excel och dela dem med din läkare eller fysioterapeut. Klicka på den lilla pilen högst uppe till höger för att komma till exportverktyget. 

Välj vilken data du vill exportera under vilket tidsintervall. Välj formatet och sedan ”Dela” om du vill dela via andra appar på din telefon eller välj ”Skicka mejl” för att mejla till den adress du angivit i din profil.

Se exempel på en PDF-rapport här och en Excel-rapport här.

I exportverktyget går det att dela rapporten med e-post.

omron connect sätta upp mål

Klicka på plus-knappen, gå till profil och välj ”Mål”. Här fyller du i dina blodtrycksmål men också sömn- och viktmål.

symtom ikoner omron connect

Det finns också ett ”symtom” alternativ där du med ikoner väljer bland olika symtom. Dessa symtom används i de avancerade hälsorapporterna som är en del av det abonnemang du kan teckna (mot en kostnad).

Kunskap och data för din hälsa

Första steget mot en bättre hälsa är att bli medveten om hur du mår idag. Vissa saker känner du men andra, som blodtryck, känns inte även när det är högt. Med hjälp av hälsoappar blir det lättare för dig och din läkare att hålla koll på din hälsa och tillsammans kan ni fatta kloka beslut och sedan se hur din hälsa påverkas. Prata alltid med din läkare för att få tips och råd som passar dig som individ. Och glöm inte fylla i din information om vikt och längd under plus-ikonen, Profil och Personinställningar för automatisk BMI-beräkning.

Appen kan mer och utvecklas hela tiden. Titta gärna runt och se hur du kan skräddarsy den efter dina behov. Som till exempel koppla den mot Google Health eller Samsung Health.

Ladda ner Omron Connect här:

Ja. För att säkerheten och för att lagra data i appen måste du skapa ett konto (användarnamn och lösenord) för att använda den. Du har sedan valet att lagra dina hälsodata i Omrons moln eller i din telefon.

Nej. Många funktioner i appen är gratis och kan användas med eller utan en Omron-enhet. I premiumpaketet ingår bland annat detaljerade hälsorapporter och spårning av medicin.

Det kan ta upp till 24 timmar innan all data flyttats över till den nya appen.

Ta bort din Omron-enhet från listan av Bluetooth-enheter på din telefon. Försök att koppla samman igen.

Ja. Vi har vidtagit försiktighetsåtgärder för att skydda din information. Tänk på att trots våra ansträngningar kan inga datasäkerhetsåtgärder garantera säkerheten. Det gäller alla företag som erbjuder tjänster i molnet. Du bör vidta åtgärder för att skydda din information, precis som på alla andra molntjänster.

Det är ett krav från Google att platstjänster är påslagna när en Bluetooth-enhet ska paras med en Android telefon.

Det är Omron Evolv, Omron M7 Intelli IT AFIB, Omron M4 Intelli IT och Omron Viva som går att koppla till Omron connect appen. Har du ingen enhet som går att koppla kan du lägga in dina värden manuellt.

Omron hjälper dig hålla koll på din hälsa

Tack vare Omrons beprövade uppkopplade blodtrycksmätare har du nu tillgång till samma blodtrycksmätare som läkare använder. Att mäta hemma kan hjälpa din läkare att ställa diagnosen då du, till skillnad från dem, kan göra upprepade mätningar hemma under en längre period. Med Omron Connect och My Journal blir dina mätningar än mer lättolkade. Forskning visar att människor som mäter sitt eget blodtryck är mer benägna att få sin hypertoni under kontroll. Med tydliga mätvärden kan din läkare justera din medicin så att dosen blir så optimal som möjligt.

Återförsäljare av Omron blodtrycksmätare

Apotek Hjärtat

Apotek Hjärtat

Kronans apotek

Kronans Apotek

apotea

Apotea.se