Vad är en nebulisator? Omron Sverige, för ett hälsosammare liv

Nebulisator för bättre hälsa

En nebulisator är en apparat som förvandlar en vätska till en fin dimma, aerosol, som är lätt att andas in. Medicin anpassad för nebulisatorer kan på detta vis tas upp snabbare och effektivare av kroppen. Att inandas saltlösning är ett sätt att lindra vissa typer av andningsbesvär. Till exempel upplever många med allergier som hösnuva lättnad när de inandas saltlösning, även skidåkare upplever en lättnad av att nebulisera saltlösning efter träning i stark kyla.

Nebulisatorer används främst för att behandla besvär och sjukdomar i andningsvägarna som till exempel astma, KOL (kronisk obstruktiv lunga), cystisk fibros och bronkiektasi (onormal utvidgning av luftrören).

En nebulisator kan även hjälpa dig som har andra typer av andningsbesvär. Genom att använda en nebulisator med saltlösning kan du få hjälp att andas lättare och minska obehag. Att andas in en fin dimma av saltlösning hjälper bland annat till med att lösa upp slem i luftvägarna.

Så använder du en nebulisator

En nebulisator hjälper dig att andas in en dimma, eller aerosol, av medicin eller saltlösning för att behandla besvär i luftvägarna. Själva behandlingen är väldigt enkel – du andas bara som vanligt i en mask eller i ett munstycke.

Omron hjälper dig förbättra din andningshälsa

Andningsbesvär kan vara väldigt begränsande och drabbar allt för många. Allt från astma och KOL till hösnuva och slem i luftvägarna kan hindrar dig från vardagliga aktiviteter eller bara vara väldigt irriterande. Med hjälp av en nebulisator kan du förbättra din andningshälsa och inte låta dig begränsas. Vi på Omron tar din hälsa på allvar och tillverkar produkter med din andningshälsa i fokus. Pålitliga kvalitetsprodukter som används inom sjukvården och av privatpersoner i hela världen. 

Återförsäljare av Omron nebulisatorer

Apotek Hjärtat

Apotek Hjärtat

Kronans apotek

Kronans Apotek