Vad är en analysvåg? - Kliniskt validerade vågar från Omron

En analysvåg ger en bild av din hälsa

En analysvåg är en våg som inte bara väger vikt. Det är en våg som väger och mäter kroppen på flera sätt än bara vikt. Denna typ av våg kallas till exempel BMI-våg, hälsovåg, fettvåg, smart våg, analysvåg, diagnostikvåg, kroppsvåg och kroppssammansättningsvåg. Namnet berättar lite om vad den gör och vår analysvåg mäter en mängd saker. Omrons analysvåg mäter visceralt fett (bukfett), fettprocent, muskelmassa, metabolism, vikt och beräknar ditt BMI. Vi har även en enklare modell som mäter din vikt. Alla våra vågar är robusta, pålitliga och några är också kliniskt validerade.

Medicinskt validerad kroppssammansättningsvåg

Flera av våra vågar är medicinskt validerade. Vad betyder det? I praktiken betyder det att de har godkänts av en oberoende organisation som testat att vågen uppfyller en lista av krav och att den har hög precision. Det gör att du kan lita på vågens mätningar år efter år.

Appen är navet i ekosystemet

Det finns många analysvågar på marknaden och de flesta har liknande funktioner. De mäter vikt och fett, vissa mäter visceralt fett och muskelmassa, andra även ämnesomsättning (metabolism) och de flesta beräknar ditt BMI. Vår våg gör allt detta och för över data till vår app Omron Connect. Med Omron Connect kan du koppla in fler enheter som till exempel en blodtrycksmätare. Appen blir navet i ditt hälsoekosystem.

Hälsohistorik med en analysvåg

Det är svårt att självuppskatta viktiga delar av sin hälsa. Hur du mår du idag och hur mådde du igår kanske inte är svårt att komma ihåg. Men hur var det för en vecka, en månad eller ett år sedan? Ofta förändras vår hälsa så långsamt att vi inte märker det. Kilon kryper sakta på, vi tappar muskelmassa och blodtrycket förändras med åldern. Med Omrons produkter som analysvåg och appen Omron Connect kan du följa hur din hälsa och fysik förändras över tid och den enklaste mätningen gör du på vår analysvåg. Så en analysvåg mäter inte bara din vikt, den mäter också din hälsa.

Förstå analysvågen och lev ett sundare liv

En analysvåg ger dig en hel del data om din kropp som ibland kan vara svår att tolka. Men att tolka denna data är ett första steg mot att ta kontroll över din hälsa och börja leva ett hälsosammare liv.

Omron hjälper dig ta ansvar för din hälsa

Vikten är viktig men inte det viktigaste. Varje människa är unik i sin kroppssammansättning och vikten varierar. Kroppssammansättning berättar hur din kropp är uppbyggd. Hur mycket som är fett och muskler ger tillsammans med BMI en tydligare bild av din hälsa. Med en analysvåg från Omron tar du kontrollen över din hälsa och i Omron Connect-appen kan du följa din hälsa genom livet.

Återförsäljare av vågar och febertermometrar från Omron

Apotek Hjärtat

Apotek Hjärtat

Kronans apotek

Kronans Apotek

apotea

Apotea.se