Omron Connect - My Journal för en bättre hälsa

My Journal, mer än bara mätvärden

Omron Connect är din hälsoapp för att hålla reda på hur din kropp mår och förändras. Allt från blodtryck till olika mätvärden kring vikt och kroppsfett. Men Omron Connect är så mycket mer. Med funktionen My Journal tar den ett helhetsgrepp på din hjärthälsa. Mäter du blodtrycket regelbundet med en uppkopplad blodtrycksmätare från Omron och vill leva ett sundare liv är My Journal en perfekt liten hjälpreda.

Din journal över hälsa och blodtryck

My Journal är ett hjälpmedel för dig som vill ta kontroll över ditt blodtryck. Appen hjälper dig både om du äter läkemedel för att hantera ett högt blodtryck eller om du försöker lägga om din livsstil för att inte få ett högre blodtryck. Med smarta funktioner, memo-ikoner, påminnelser och mycket annat blir My Journal navet i din blodtrycksresa. Din hälsa samlad och överskådlig på din telefon, uppkopplad mot dina Omron-enheter.

Så här använder du My Journal

My Journal håller samman din hälsoresa.

Skräddarsydd hälsa

Vill du minska ner på saltet, motionera mer eller hålla koll på hur du sover? I My Journal finns det memo-ikoner för saker som påverkar blodtrycket och du kan anpassa vilka som visas efter dina behov. Varje dag har också ett anteckningsfält där du kan skriva precis vad som helst. Kanske hur du mår generellt eller en notering om viktiga hälsohändelser.

memo ikoner omron connect

Håll koll på din livsstil genom att välja en Memo-ikon som passar din aktivitet.

Håll koll på dina mediciner

Tar du något läkemedel mot ditt höga blodtryck? Eller annan medicin regelbundet? My Journal har en funktion som hjälper dig komma ihåg din medicin. Ställ påminnelse för upp till tre mediciner. Markera i appen när du tar en medicin så att ingen dos glöms bort!

Håll koll på din mediciner

Påminnelse om att ta läkemedel i appen.

Översikt över allt

När du får en överblick över din hälsa blir det lättare att se mönster. Med hjälp av dagsmedelvärde och memo-ikonerna kan mönster uppenbara sig. Kanske har du högt blodtryck de dagar du dricker alkohol. Kanske blir ditt medelvärde sakta bättre när du tränar regelbundet. Äter du frukt och grönsaker lika ofta som du tror? Se förhållandet mellan blodtryck och livsstil med memo-ikonerna.

Morgon och kvällsmätningen färgkodas efter blodtrycksrekommendationer.

Blodtrycksloggboken

Har du ett mål för ditt blodtryck? I appen kan du ställa in målvärden för både det systoliska och det diastoliska trycket. Mäter du sedan trycket morgon och kväll så får du ut en loggbok som visar hur du ligger till mot dina målvärden och medelvärdet för upp till två veckor. Du kan även skriva ut loggboken och ta med den till din läkare för att visa hur ditt blodtryck förändras.

Kalendern visar en översikt där trender lättare kan upptäckas.

Blodtrycksloggbok (morgonblodtryck & kvällsblodtryck samt genomsnitt).

My Journal för din blodtryckshälsa

Appen Omron Connect, tillsammans med My Journal, ger dig verktyg att ta kontrollen över din hälsa var än du befinner dig på din hälsoresa. Målet med resan är att du ska må bättre och kunna leva ett aktivt och rikt liv utan onödig oro för din hälsa. Ladda ner appen idag och koppla upp den mot dina Omron-enheter.

Ladda ner Omron Connect här:

Uppkopplade enheter som fungerar med Omron Connect

Omron Evolv

Omron EVOLV är den nya, revolutionerande, allt-i-ett-blodtrycksmätaren för överarmen. Få korrekta avläsningar i alla lägen runt armen och följ framstegen i din mobil. Allt-i-ett-blodtrycksmätare – Det är en slanglös mätare som mäter blodtrycket snabbt och enkelt.  Intelli Wrapmanschett som ger en extra säker mätning då den mäter runt hela armen (360˚). Intellisense teknologi för bekväm uppblåsning av manschetten. Mätarens guidesymbol talar om för dig om manschetten placerats korrekt eller inte. Omron Evolv blev den enda blodtrycksmätaren som fick högsta betyget i Aftonbladets stora test

Omron M7 Intelli IT AFIB

M7 Intelli IT AFIB är en av Omrons avancerade men ändå lättanvända blodtrycksmätare för hemmabruk. Den har enkla reglage och med Intelli Wrapmanschetten, som mäter runt hela armen (360˚), är M7 lättanvänd. Samtidigt som den mäter blodtrycket kontrollerar den om du har ojämna hjärtslag och varnar om den upptäcker indikationer på hjärtflimmer. Det är inte en diagnos utan en stark uppmaning till dig att undersöka din hjärthälsa närmare. Koppla samman din Omron M7 med Omrons Connect och du får möjlighet att följa din hälsa över tid och kan dela viktig information med din läkare.

Omron M4 Intelli IT

Omron M4 Intelli IT är den säkra blodtrycksmätare som används av sjukvården och som är kliniskt godkänd. Den varnar för eventuell oregelbunden puls och har en unik förformad manschett som formar sig efter armen. Intelli Wrapmanschett som ger en extra säker mätning då den mäter runt hela armen (360˚). Intellisense teknologi för bekväm uppblåsning av manschetten. Mätarens guidesymbol talar om för dig om manschetten placerats korrekt eller inte.

Omron Viva

Omron Viva är en kliniskt validerad analysvåg med mycket hög noggrannhet som gör att du bättre kan förstå din hälsa. Den låter dig enkelt göra avancerade kroppssammansättningsmätningar som till exempel mätning av visceralt fett, den fettvävnad som samlas runt de inre organen. Viva hjälper dig att förbättra ditt välbefinnande genom att den håller koll på det viscerala fettet, kroppsfettet, skelettmuskulaturen, vilo-metabolismen samt ditt BMI och vikt. Tydlig avläsning på vågens skärm och historik över tidigare mätningar gör den lätt att använda.  

Omron hjälper dig hålla koll på din hälsa

Tack vare Omrons beprövade uppkopplade blodtrycksmätare har du nu tillgång till samma blodtrycksmätare som läkare använder. Att mäta hemma kan hjälpa din läkare att ställa diagnosen då du, till skillnad från dem, kan göra upprepade mätningar hemma under en längre period. Med Omron Connect och My Journal blir dina mätningar än mer lättolkade. Forskning visar att människor som mäter sitt eget blodtryck är mer benägna att få sin hypertoni under kontroll. Med tydliga mätvärden kan din läkare justera din medicin så att dosen blir så optimal som möjligt.

Återförsäljare av Omron blodtrycksmätare

Apoteket Hjärtat

Kronans apotek

Kronans Apotek