TENS - Blodtrycksmätare & TENS-apparater som förbättrar hälsan

TENS - Smärtlindring utan biverkningar

Smärta är en varningssignal som talar om att något är fel i kroppen. Det är viktigt att ta reda på varför man har ont och hur man kan lindra smärtan. Att ständigt ha ont i muskler och leder kan vara både mentalt och känslomässigt dränerande.

Man kan dela upp smärta i akut respektive långvarig smärta. Om man har haft ont i mer än sex månader räknas smärtan som långvarig. Detta gäller även om den inte varit konstant utan kommit och gått under perioden. Värken sitter oftast i rygg eller nacke och den vanligaste orsaken till smärtan uppges vara förslitna leder (artros).

Var femte vuxen svensk lider av långvarig smärta. I var tredje hem finns åtminstone en person med värk som kräver behandling. Elektronisk smärtbehandling med Omron TENS erbjuder ett läkemedelsfritt sätt att uppleva livet, helt utan smärta.

Läs alltid bruksanvisningen och säkerhetsinformationen innan du börjar använda TENS.

Hur fungerar tens?

Hur fungerar TENS?

Tens är en typ av smärtlindring som kan användas både om du får ont plötsligt och om du har haft ont länge. Behandlingen dämpar smärta tillfälligt, men själva orsaken till besvären påverkas inte. Smärtlindringen kan räcka upp till några timmar efter avslutad behandling.

Hur använder man TENS?

Elektronisk smärtbehandling med Omron TENS erbjuder ett läkemedelsfritt sätt att uppleva livet, helt utan smärta. Elektroder placeras på huden där du har ont som är kopplade till en TENS-apparat. Apparaten ger ut impulser och dessa impulser blockerar helt eller delvis smärtan.

Hur använder man tens?

TENS-apparater från Omron

Omron hjälper dig lindra smärta i rygg och axlar

TENS-apparater från Omron behandlar smärta i muskler och leder genom elektrisk nervstimulering. Även problem som stelhet och domningar i rygg, armar, ben, nacke och fötter, stress, trötthet, artros och spänningshuvudvärk lindras med hjälp av Omron TENS. Med enkla förvalda program kan man ställa in vilken del av kroppen man vill behandla. Det är ett komplement till smärtstillande tabletter och kan hjälpa till att förebygga återkommande smärtsamma problem.

Återförsäljare av Omron TENS

Apoteket Hjärtat

Kronans apotek

Kronans Apotek